Gårdens hästar, både förr och nu

Hollyfield

Valack Halvblod född 2004 e. Quite Easy – Nocturne

Han kallas för Ior, men är egentligen mer en Ferdinand som älskar att lukta på blommor och ta det lugnt. Vi köpte honom i Oktober 2009 av familjen Karlsson.

En häst med en otrolig kapacitet inom alla grenar. Tävlades upp till 125 hoppning och CNC2* i vår ägo. 2015 sålde vi Ior till Lissa Green i England som fortsatte träningen. 2018 gick han den prestigefyllda tävlingen Badminton med gott resultat.🌟

Alexus

SWB född 2009 e. Nobel-Hamilton

En väldigt modig och positiv kille, det ska bli spännande att utbilda honom. Han har fina gångarter, och hoppade 8-8 på tre årstestet. Köptes i Mars 2013 av familjen Gustavsson.

Alexus har vuxit hela 9 cm under ett årstid, det har gjort att han har haft lite svårt att hänga med i utbildningsplanen. Hans positiva inställning har gjort att han ändå har tävlat upp till H100 i fälttävlan med blandade resultat.

Sabinilla

Sto född 2008 e. Sandakan- Camaro M.

Sas, som hon kallas, är ett väldigt känsligt sto och framförallt väldigt olik mina andra valacker.
Hon gick både Falsterbo och Breeders 2013, alltså som 5 åring, med bra resultat.

Sas har debuterat på fälttävlansbanorna med strålande resultat, tyvärr blev det lite paus i tävlandet pga en lösbenbit som nu är borttagen.

Julio Cesar

Valack Holsteiner/fullblod född 1997 e. Julio Mariner xx – Laurin

The Gentleman i stallet. Vi köpte honom i Juli 2012. Han har meriter upp till 3* fälttävlan och MsvA dressyr. Julle har uppgiften att lära Cristina allt han kan!

Cristina och julle hann tävla upp till CIC2*, 120 hoppning och MsvC dressyr.
Tyvärr fick Julle cancer i näshålan och vi hade inget annat val än att ta farväl. Vi saknar honom väldigt!

Lesino Z

Valack Zangersheide född 1994 e. Lauriston -Sandro.

Det är vår första häst, vi köpte honom Mars 2006 och han har flyttat med oss från Italien till Sverige, han lät oss veta att han föredrar Sverige som kan erbjuda stora, fina gräshagar! Lesi har gett oss mycket glädje, är numera pensionerad. Cristina och Lesino har tagit sig från 100 till 125 hoppning och till Internationell placering i fälttävlan.

Lesino är nu utlånad till två unga tjejer och lär de allt han kan. Han mår som en kung!