Active Stable

Active Stable är en typ av hästhållning där man försöker tillgodose hästarnas naturliga behov. Hos oss får hästarna utöva sina sociala beteenden, dvs äta lite men ofta samtidigt som de har tillgång till kuperade hagar som gör att de rör på sig mycket.

Rollraufe höstation

Rollraufe är höstationen där en gardin sakta rullar ner 10 gånger per dygn och ger hästarna tillgång till hö under en av oss förutbestämd tid, normalt 30-40 min varje gång.  Det finns även en individuell station där vi kan bestämma vilken häst som får tillgång till singelstationen. Den är lite extra, för de hästar som inte är lättfödda, för unghästar eller för dem som helt enkelt behöver mer mat. De har ett halsband med ett chip där vi kan styra hur många minuter just den hästen ska få tillgång till att äta.

höstation

Kraftfoderstation

På samma sätt fungerar kraftfoderstationen. Vi ställer in via datorn vilken mängd just den hästen behöver och den får då den exakta mängden utdelad under dagen i små portioner.

Invändningshagar

Ligghall

Vi har en stor ligghall på 75 kvadrat meter med väldigt hög till tak. Hästarna använder den mycket för vila och skydd från regn och flugor.

Ligghall

Väldränerat och frostfritt

Anläggningen är väldränerad och vi kan stänga in hästarna på området eller öppna grindarna till två olika hagar. Vattenbehållaren är frostfri och levererar plusgradigt vatten året runt.